Direct naar de content

Wil jij Boxie helpen om zijn wens te verspreiden? Klik dan hier!

Boxie1970 Samen Figuur

Samenwerking

Ergens vorig jaar kocht ik tien doeken en de duurste verf die er is. Een paar kleine, simpele figuurtjes heb ik toen uitvergroot. Deze week was ik met een schilderij bezig en merkte ik dat ik mijn figuur weer een beetje aan het opblazen was. Eigenlijk wilde ik een heel simpel beeld neerzetten, maar ineens flitste er een schilderij door mijn hoofd, waarin zo’n klein karakter wordt opgeblazen. Dat vind ik helemaal niet leuk om te maken. Sterker nog: dat vind ik vreselijk om te maken. Dan ben je echt aan het overschilderen en naschilderen. Vorig jaar zijn het allemaal te gekke schilderijen geworden, maar het was een ontzettend klotewerk om te doen. Ik vind het gewoon niet leuk, maar de uitkomst is wel te gek.

Toen dacht ik aan mijn grote vriend Henk Groot. Die kerel is al z’n hele leven aan het pinstripen en reclame aan het tekenen. Hij maakt ook fantastische, uitvergrote doeken, van die realistisch afbeeldingen, en striphelden. Dus ik dacht: we gaan gewoon een samenwerkingsverband aan. Dat vindt ie helemaal te gek. Dus heb ik drie doeken gehaald van 1 bij 1 en heb ik drie heel simpele figuurtjes uitgezocht. Hij gaat die figuurtjes op die doeken zetten. En hij gaat ze helemaal strak en netjes inkleuren.

Het wordt een heel dik drieluik van mijn werk. Henk bepaalt zelf wat voor kleuren die figuurtjes moeten worden. Ik kan daar niet over nadenken. Ik kies mijn kleuren vanuit mijn gevoel, vanuit mijn emoties, mijn hart. Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik dit uitbesteed. Ik vind ook dat Henk zelf moet bepalen welke kleuren hij gebruikt.

Ik vind het een te gekke kerel en vind het te gek om dit samen met hem te doen. Hij is een vakman en heeft een vaste hand. Hij kan dat heel zorgvuldig doen. We beginnen bij 1 x 1 . We gaan kijken wat eruit komt, maar ik weet nu al dat het heel mooi wordt. Daarna willen we groter gaan, om die figuren op te blazen. Stapje voor stapje.

Door dit samenwerkingsverband worden we er allebei beter van. Henk vindt het leuk om te doen en wordt er wat wijzer van en ik vind het te gek om de uitkomst te zien. Hij is al zijn hele leven lang met kleuren en vormen bezig, dus dat zit hartstikke goed.

Je kunt hem vinden onder Funbrush.nl.