Boxie1970 Film van Ambassadors Figuur

Film AmbassadorsToen we aan dit project begonnen kreeg ik de vraag: ‘Boxie, wat voor filmpje wil je dan?’

Ik heb toen uitgelegd dat ik wilde dat iemand aan de andere kant van de wereld, Australie bijvoorbeeld, door dit filmpje zou zien en voelen wie ik ben in mijn kunst. Wat voor soort kunstenaar ik ben, wat voor mij belangrijk is en waarom. Er moeten verschillende elementen in zitten. Er moeten verschillende aspecten aan bod komen. Buiten mijn kunst de connectie met de kids, maar er moet ook iemand in voorkomen met verstand van kunst die over mijn werk praat. Ook moet je een klein beetje een inkijk hebben in waar ik het allemaal vandaan haal. Bijvoorbeeld over mijn verwondering dat ik hier überhaupt ben, dat het heel druk is in mijn kop en dat het eruit moet, omdat ik anders knettergek word.

Zij schreven toen een script en toen ik dat las dacht ik: dit moet het zijn.

De input die ik gegeven heb, was volgens mij het belangrijkste. Ik heb mijn emotie geuit, gezegd hoe ik over dingen denk, wat belangrijk voor mij is. Het zou mooi zijn als dat erin terug zou komen, maar hoe precies, dat heb ik aan hen overgelaten. Het moest voor hen ook een te gek project zijn. Zij moesten er vrij in zijn, hun eigen interpretatie eraan kunnen geven. Dat vertrouwen heb ik gegeven. Het blijkt achteraf dat zij het een jaar lang een heel tof project vonden, waar zij ook heel veel van geleerd hebben. Best wel cool dat ik een mooi filmpje heb en weer nieuwe mensen heb leren kennen, maar dat zij er ook wat van hebben geleerd. Dus het is niet een kant op. Het is gewoon echt cool.

Afgelopen maandag was ik bij The Ambassadors en toen kwam de vraag of we misschien een bedrijf moesten zoeken waardoor dat filmpje in een keer de digitale snelweg op gegooid kon worden, zodat het in een klap door heel veel mensen gezien wordt. Een dag later zeggen Erwin en Lindy dat zij die website op willen pakken en dat die film daar op kan.

Heel veel mensen zijn natuurlijk al bezig met iets op internet succesvol te laten zijn. Is dat wat mijn doel is? Nee, ik doe gewoon mijn ding en ik heb een mooi filmpje en daar ben ik trots op en dat wil ik gewoon laten zien, dus dat komt op mijn site. Zo kortzichtig spring ik er persoonlijk mee om. Dat is gewoon heel cool als je dat kan. Ik ben gewoon mijn eigen baas.

Ik had het zelf nooit zo kunnen doen, dus mijn complimenten voor iedereen die aan het filmpje meegewerkt heeft:

Productie: The Ambassadors

Stijn Waterman – Director/ D.O.P/Editor/Composer

Adam Janeczek – Animation Director

Wessel van Zijderveld – Audio Post Production

Brian Krijgsman – Grading

Daphne Litjens – Producer

Music:Ænøs Måker – The Brash Fault (Joep Meijburg en Wessel van Zijderveld)

(Tekst: Miranda Huibers)