Boxie1970 Twan Figuur

Twan

Ik wil niet vertellen, maar laten zien

“Hoi Boxie, ik was net bij je langs geweest, maar je was er niet. Ik heb deze kleurplaat gemaakt en weer gekopieerd. Die deel ik uit aan mijn vrienden. Zo maak ik de wereld ook weer een stukje mooier.” Twan prikt met dat berichtje in de hele essentie van ‘Samen de wereld een stukje mooier maken’. Dit is waar het om gaat. Om mij heen wordt het SDWESMM platform steeds groter. Ik vraag me af hoe ik ervoor kan zorgen dat de bron van SDWESMM blijft zoals hij is. Hoe hou ik het voor mezelf klein?

Naarmate het platform zich uitspreidt, omdat het een mooi verhaal is, raakt het mensen. Mij gaat het dus eigenlijk alleen maar om iets heel kleins. Dat merk ik nu, nadat ik met het hele team ook bij verschillende organisaties ben geweest om een dag het platform te zijn voor volwassenen. Ik wil graag aan volwassenen laten zien wat ik ervaar bij de kinderen. Alles wat die kids doen is voor mij nog steeds zo zuiver als ik weet niet wat. Zo’n dag met volwassenen is eigenlijk een succes. En tegelijkertijd doet het het tegenovergestelde met me. Ik raak meer in mezelf gekeerd. Ik ga nog harder nadenken over waarom ik dit doe. Dat hoort gewoon bij mij.

Met kinderen ervaar ik gewoon die zuivere energie, of hoe je het ook maar noemen wilt. Tegelijkertijd wil ik dat graag delen met de volwassenwereld. Als je eenmaal de wereld van kinderen hebt gezien, die vrijheid, dan wil je helemaal niet naar de volwassenwereld. Ik voel me soms een brug tussen die twee werelden. Ik kan het niet uitleggen, ik kan het alleen maar laten zien.

Vanaf het moment dat dat duidelijk werd wist ik natuurlijk ook wel dat me dat altijd in een soort verdeeldheid zou brengen.

Het is een uitdaging om het te laten zien. Dat maakt het voor mij de moeite waard. Al zou het maar iets doen met een aantal van ons, dan is het de moeite waard. Ik ben helemaal niet bezig met het platform communiceren. Iedereen in het team doet waar hij goed in is. We werken niet echt op en werkmanier, dingen ontstaan gewoon in het moment. Ik kan het loslaten in het team en daarom kan het groeien. Het draait niet alleen om mij, het draait om ons allemaal. Ik focus mezelf heel erg bewust op dat simpele dingetje: dat je als kind opgroeit en dat je mogelijkheden hebt. Hoe je de wereld ziet terwijl je nog kind bent.

Het platform gaat meer stromen nu. Er komt van alles los. Om die SDWESMM-doos te maken hadden we gewoon hersens nodig, en handen en voeten. Maar een kind die vrijheid geven om zijn eigen ding ermee te doen; dat is het dus. Daar gaat het om. Ik zal eerder naar de toekomst toe nog meer naar binnen gekeerd raken, meer naar de essentie kruipen. Twan doet dat op zijn eigen manier door zijn eigen kleurplaat te maken en dit te delen met zijn vriendjes. Missie geslaagd.

Tekst: Miranda Huibers